Zakelijke lening - krediet voor bedrijf

  • Rente berekenen
  • Vergelijken voorwaarden
  • Online aanvragen
Wis filter
2000 2000000
dagen
30 1825
Hoeveelheid
200 duizend
Termijn
180... 365 dagen
Beoordeel
2,00...6,00 %
Hoeveelheid
250 duizend
Termijn
90... 547 dagen
Beoordeel
1,00...6,00 %
Hoeveelheid
50 duizend
Termijn
30... 365 dagen
Beoordeel
4,00...6,00 %

Wat is een zakelijke lening?

Voor veel beginnende bedrijven is een zakelijke krediet aanvragen een goede manier om sneller te kunnen groeien. Dit heeft de mogelijkheid om financieel een extra injectie te doen waardoor er weer meer dingen mogelijk worden. Dit kan zowel op korte als op lange termijn een grote steun in de rug zijn voor iedere onderneming.

Er zit verschil tussen een aantal soorten leningen. Als bedrijf is het goed om te weten wat deze leenvormen precies anders maakt. Zo is er zowel een zakelijk krediet en een lening. Bij de eerste staat er een bedrag waarvan steeds weer kan worden opgenomen. In het tweede geval krijgt een bedrijf die de lening afsluit het bedrag ineens gestort op de rekening.

Dan is er ook nog een verschil tussen een consumptief krediet en een zakelijk krediet. Zo kun je snel geld lenen als bedrijf en het met de zakelijke vorm ven een dergelijk krediet eigenlijk gebruiken zoals je dat wilt. Het maakt dus niet uit waar het aan bestaat wordt, hierin zijn ondernemers vaak vrij om dit in te vullen zoals ze willen. Een consumptief krediet is gericht op de aankoop van bepaalde goederen of een bepaald product. Bijvoorbeeld voor een auto.

Zo zien we dus dat er voor zakelijk geld lenen allerlei mogelijkheden zijn. Afhankelijk van wat voor een bedrijf de lening wil aanvragen zijn er allerlei opties. Het ligt er maar net aan wat je als onderneming met een lening als bedrijf wilt doen. Gelukkig kun je alles dus ongeveer zo samenstellen dat het precies goed voor je uitkomt.

Voor wie is een zakelijke lening interessant?

Zakelijk lenen is vooral erg aantrekkelijk voor startende ondernemers. Omdat deze vaak snel willen groeien kunnen ze financieel gezien altijd wel wat hulp gebruiken. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat de voorwaarden van een zakelijke lening zo gunstig mogelijk zijn. Om daarvoor te kunnen zorgen is het vooral belangrijk dat een startup op de volgende dingen let wanneer het op zoek gaat naar een snel zakelijk krediet: Vragen als hoeveel kun je en wil je gaan lenen? En aan welke voorwaarden moet worden voldaan om een lening af te sluiten? Deze zijn allemaal interessant om een antwoord op klaar te hebben.

Er zijn allerlei doeleinden waarvoor een zakelijke lening aanvragen ideaal kan zijn. Denk hierbij niet alleen aan het sneller kunnen doen groeien van het bedrijf. Want je kunt er ook investeringen door maken waarmee je anders veel langer zal moeten wachten. Zo blijf je niet achter op de rest van de markt en de concurrentie. Daarom is zakelijk snel geld lenen voor sommige partijen uitermate belangrijk. De doeleinden waarvoor leningen door startups het meeste worden gebruikt zijn om snellere groei te realiseren, meer personeel aan te kunnen nemen en te kunnen investeren in de ontwikkeling van een product of dienst.

Voordelen & Risico’s van een zakelijke lening

Logischerwijs brengt een snel zakelijk krediet een aantal risico’s met zich mee. Dat kan ook niet anders. Je kiest er immers als jong bedrijf voor om een bepaalde som geld te lennen en er daarmee op te gokken dat je sneller kunt groeien. Voor veel jonge ondernemingen is dit echter wel broodnodig. Al zijn er wel een aantal duidelijke afraders, zoals zakelijk geld lenen zonder ondernemingsplan bijvoorbeeld. Maar aan de andere kant heeft het ook een aantal voordelen om juist wel voor geld lenen op zakelijk gebied te gaan. Hieronder zie je een overzicht van de voordelen en risico’s

Voordelen

  • Het geeft voldoende mogelijkheden om je bedrijf te doen groeien
  • De zakelijke lening rente kan fiscaal worden afgetrokken
  • Er kunnen direct investeringen worden gedaan op verschillende gebieden

Risico’s

  • Als bedrijf wordt je meer afhankelijk en komt er een derde partij in beeld
  • Leningen kunnen voor problemen zorgen doordat er hoge rente betaald moet worden

Of het voor een startup de moeite is daadwerkelijk een doorlopend krediet zakelijk af te sluiten hangt er dus maar net vanaf. Voor sommigen wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Elke situatie is natuurlijk anders en vraagt daarom ook om een andere aanpak. Wat de ene startup enorm zal kunnen helpen is voor een ander misschien juist weer een hele verkeerde keuze.

Wat zijn de voorwaarden voor een zakelijke lening?

Vaak gaat snel zakelijk geld lenen wel, indien je maar over de juiste papieren beschikt. De voorwaarden voor het afsluiten van een dergelijk krediet op zakelijk gebied zijn bij de meeste partijen die dit aanbieden geheel hetzelfde. Het is daarom belangrijk dat je als bedrijf aan deze voorwaarden voldoet. Is dit niet het geval? Dan kunnen je opties ineens zeer beperkt worden. Als gevolg hiervan zul je qua keuzemogelijkheid slechts een paar aanbieders over hebben die het mogelijk maken bijvoorbeeld een zakelijk krediet zonder jaarcijfers aanvragen nog te doen. De kans is echter stukken groter dat dit helemaal niet zal kunnen.

Dus het beste is toch wanneer je als bedrijf wel alle nodige cijfers kunt overleggen. Niet alleen heb je dan de keuze uit veel meer verstrekkers van leningen, het betekent automatisch dat je ook betere keuze hebt. Want op die manier kun je allerlei rentes vergelijken en een keuze maken voor de beste optie. Qua geld lenen voor een bedrijf vragen de meeste aanbieders een aantal dingen. Bijvoorbeeld dat het bedrijf al minstens een jaar bestaat en een bepaalde jaaromzet draait. Maar ook moet de eigenaar hiervan aan bepaalde voorwaarden kunnen voldoen.

Hoe wordt de hoogte van de rente bepaald?

De exacte rente per zakelijke lening kan verschillen. Hoe deze dan wel tot stand komt heeft met een aantal factoren te maken die dit uiteindelijk bepalen. Het gunstigste is natuurlijk om deze zo laag mogelijk te hebben, want daarmee blijven de totale kosten voor de lening uiteindelijk het laagste. Normaal gesproken zal een kleine zakelijke lening een minder hoog rentepercentage hebben dan een hoger geleend bedrag.

Bij sommige aanbieders kun je al lenen vanaf kleine bedragen zoals 2.000,- of 3.000,- euro. Het maximale bedrag ligt vaak stukken hoger. Dit gaat soms wel tot 100.000,- of 250.000,- euro. De rente per zakelijke lening berekenen kan ongeveer op basis van het bedrag, al is het altijd per verstrekker anders. Sommige bieden al een rente aan vanaf 2.9% op het totale bedrag, wat kan oplopen tot 9% per jaar. Verschillen tussen geld lenen zakelijk en een bepaald type krediet kunnen het ook anders maken.

Voor iedere ondernemer die een dergelijk krediet wil gaan afsluiten is het dus handig om eerst zeker te weten wat de hoogte van het leenbedrag moet zijn. Over het algemeen geldt, dat wanneer je aan meer voorwaarden moet voldoen bij een aanbieder, er minder zakelijke rente per lening betaald hoeft te worden.

Hoe kun je het beste een bedrijfskrediet aanvragen?

Er zijn meerdere manieren waarop je uiteindelijk een snelle zakelijke lening af kunt sluiten. Als je eenmaal weet wat het maximale bedrag is wat je kunt lenen en welke aanbieder hier het beste aanbod voor heeft, kun je overgaan tot het afsluiten van een contract. Welke tegenpartij het beste is kan wat dat betreft voor iedereen anders uitvallen.

Door echter te kijken naar wat de aanbieder van een lening precies als voorwaarden heeft weet je ongeveer wat je kunt verwachten. Hieronder zie je een overzicht van een aantal banken en andere aanbieders met wat het verschil is qua rente op een zakelijke lening en welke mogelijkheden er zijn qua looptijd:

Looptijd Bedrag Rentepercentage
ING 12 tot 72 maanden 10.000,- tot
2.000.000,- euro
1% tot 14% per jaar
Rabobank 12 tot 120 maanden 10.000,- tot
2.000.000,- euro
1% tot 14% per jaar
ABN AMRO 12 tot 120 maanden 10.000,- tot
2.000.000,- euro
1.5% tot 12% per jaar

Tips bij het afsluiten van een zakelijke lening

Wanneer je als bedrijf overgaat tot het snel zakelijk geld lenen moet je met een aantal dingen zeker rekening houden. Want je wilt als bedrijf natuurlijk ervoor zorgen dat je een overeenkomst afsluit met een partij die het beste voor allebei is. Zo kun je het verschil tussen een zakelijk krediet berekenen en gaan kijken wat het beste is om te doen.

Een goed begin is om allereerst zoveel mogelijk verschillende soorten bedrijven te vergelijken. Dit kan je onder andere doen door allerlei offertes aan te vragen. Wanneer je dit doet voor hetzelfde bedrag krijg je een goed overzicht van wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je makkelijk de ene met de andere zakelijke lening vergelijken en kijken wat de allerbeste optie is. Want in het leenbedrag kan aardig wat verschil zitten, maar ook in de rente. Daardoor kan uiteindelijk de hoogte van de totale lening anders zijn.

Voor een zakelijke lening de rente vergelijken loont daarom vaak wel. Maar als startende ondernemer is het net zo belangrijk om goed te kijken welke verstrekker je de beste voorwaarden aanbiedt. Kun je bijvoorbeeld eerder aflossen en hoe snel kan het bedrag gestort worden? Dit zijn slechts een paar vragen waarop je het antwoord eigenlijk moet weten voordat je definitief overgaat tot het afsluiten van een overeenkomst.

Wanneer krijg ik mijn geleende bedrag?

Als je eenmaal overgaat op het lenen van een bedrag ligt het aan de aanbieder hoe lang het duurt voordat je het bedrag precies gestort zult krijgen. Als je eenmaal antwoord weet op de vraag hoeveel kan ik zakelijk lenen kun je daarna het een en ander gaan vergelijken. Na het afsluiten van een overeenkomst met de verstrekker die het beste is gebleken zul je vrij snel het bedrag op de rekening gestort krijgen.

De aanvraag van een offerte zelf is binnen enkele minuten geregeld. Vanaf het moment dat je een offerte wilt gaan verzilveren zul je echter ook alle benodigde papieren moeten gaan overleggen. Een zakelijke lening zonder jaarcijfers aangaan is bijvoorbeeld vaak niet mogelijk. Deze zul je, met een aantal andere gegevens daarbij, moeten overleggen voordat de verstrekker van de lening overgaat of het overmaken van het bedrag.

Dit staat meestal binnen 24 uur op de rekening. Al kan bij sommige andere partijen een zakelijke lening afsluiten tot 48 duren voordat het geld dan precies gestort wordt. Als we er even vanuit gaan dat je het bedrag niet letterlijk binnen een minuut nodig hebt moet dit dus geen enkel probleem vormen om het binnen deze periode te ontvangen.

Is een zakelijke lening zonder bkr toetsing mogelijk?

In de meeste gevallen is een lening zonder BKR toetsing mogelijk. De gegevens van het bedrijf staan namelijk in principe los van die van de persoon die hier leiding aan geeft. Het enige geval waarin dit wel anders kan zijn is wanneer het een eenmanszaak betreft. In dat geval is de persoonlijke BKR ook van belang. Wanneer je dus als ZZP'er actief bent dien je hier wel rekening mee te houden.

Verder zal het aanvragen van een zakelijke lening met negatieve BKR dus niet vaak voor problemen zorgen. Het ligt er maar net aan wat voor soort bedrijf iemand heeft. Maar in de meeste bedrijfsvormen komt dit niet voor. Als particulier kan het stukken lastiger zijn om een bepaald bedrag te lenen wanneer je een probleem hebt. Een zakelijke lening met BKR registratie is wel veelal mogelijk tegen dezelfde voorwaarden als een ander krediet.

Bij veel andere gevallen ben je overgegeven aan een partij die alleen leningen verstrekt met een hoop rente. Dit gebeurd voor de meeste mensen die zakelijk lenen met BKR willen doen niet. Voor iedere particulier zitten er dus enorm veel nadelen aan zoals een zeer hoge rente en korte looptijd. Gelukkig is dat voor de meeste beginnende ondernemers dus niet het geval. Zodoende kun je alsnog de hulp krijgen die je nodig hebt om een zakelijke lening zonder BKR overgemaakt te krijgen.

Opties voor een zakelijk krediet aanvragen zonder jaarcijfers

Wil je zakelijk geld lenen zonder cijfers dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Zoals we al eerder aan hebben gegeven willen vele aanbieders van dergelijke bedrijfsleningen dat een onderneming de jaarcijfers kan overleggen voordat een bepaald krediet verstrekt kan worden. Als je dit al bedrijf nog niet kunt doen, zijn er nog wel mogelijkheden, al worden ze wel iets beperkter. Er blijven dan nog maar een aantal aanbieders over waar je uit zult moeten kiezen, waardoor de mogelijkheden iets beperkter worden.

De vraag die dan rijst is waar de verstrekkers van dergelijke kredieten dan wel op letten. Wil je snel geld lenen zakelijk dan zul je dus op een aantal andere onderdelen afgerekend worden. Bijvoorbeeld wat je bedrijfsplan is en hoe je de komende jaren verder wilt gaan met de ontwikkeling van je onderneming. Eigenlijk wordt er dus veel nadrukkelijker gekeken naar wat je precies gaat doen, in plaats van naar de standaardvoorwaarden zoals hoe lang je bestaat en wat voor omzet je tot dusver gedraaid hebt.

Een advies op maat is wat dat betreft sowieso nooit weg. Zo voorkom je dat je teveel geld leent en een overeenkomst afsluit die past bij jou en de jonge onderneming. Daarom hoeft zakelijk lenen zonder jaarcijfers helemaal niet onmogelijk te zijn. Het hoeft ook helemaal geen slecht idee te zijn ten opzichte van iemand die wel deze cijfers al kan overleggen. Het zal voor de kredietverstrekker vooral belangrijk zijn met welke partij ze precies een contract aangaan en hoe deze denkt de lening te kunnen terugbetalen.

Veelgestelde vragen

📌 Voor wie is een zakelijke lening interessant?

Het afsluiten van een krediet voor ondernemers bij bijvoorbeeld een partij als Floryn is voor veel bedrijven mateloos interessant. Dit geldt nog het meeste voor beginnende ondernemers. Toch kan het, wanneer je een bedrijf runt wat al een tijdje bestaat, net zo interessant zijn om een krediet aan te vragen. Het kan altijd helpen om sneller te groeien en investeringen te doen.

📌 Hoe lang duurt het afbetalen van een zakelijk lening?

Eigenlijk ligt het er maar net aan hoe lang het duurt voordat je een lening als bedrijf hebt afbetaald. Of je deze nu bij Funding Circle of een ander bedrijf hebt, kan een aardig verschil maken. Soms duurt dit tot 72 maanden, maar het kan ook 102 maanden zijn. Gelukkig heb je vaak de optie om een lening eerder af te betalen. Ook is de rente van menig zakelijke lening aftrekbaar, extra gunstig dus voor een bedrijf.

📌 Komt er veel rente bij een zakelijk krediet?

Hoeveel rente er precies bij een bepaalde lening komt is moeilijk te zeggen. Dit hangt af van de voorwaarden die degene die de lening afsluit overeenkomt met de verstrekker. Het exacte rentetarief per zakelijke lening kan dus nogal eens uiteenlopen. Als je een kleine lening bij Ferratum afsluit zal dit hoger zijn dan wanneer je een bedrijfslening bij een bank af gaat sluiten.

📌 Kan ieder bedrijf een doorlopend zakelijk krediet aanvragen?

Voor bijna ieder bedrijf is het mogelijk om een dergelijk krediet aan te vragen. Sommige verstrekkers van deze leningen vragen daarbij echter wel dat je bepaalde gegevens kunt overleggen. Bijvoorbeeld je jaaromzet of andere cijfers. Soms moet een bedrijf al een bepaalde periode bestaan om de lening te kunnen krijgen. Let wel op, bij Atlantis kunnen deze voorwaarden wel heel anders zijn dan bij een willekeurige andere aanbieder.

📌 Zijn er mogelijkheden voor bedrijven die net beginnen?

Deze zijn er zeker. Alleen zullen bepaalde partijen wel afvallen. Deze bieden namelijk alleen kredieten aan bedrijven die minstens een jaar bestaan. Is dit het geval? Dan zul je dus naar wat anders op zoek moeten. Dat het echter bij Frisia wel of niet kan wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij een andere aanbieder niet helemaal anders kan zijn. Even goed rondkijken kan over het algemeen dus helemaal geen kwaad in zulke gevallen.