Minilening

  • Klein bedrag lenen
  • Spoed betalingen
  • Online aanvragen
Wis filter
100 2000000
dagen
30 4470
Hoeveelheid
1,5 duizend
Termijn
30... 62 dagen
Beoordeel
0,50...6,00 %
Hoeveelheid
200 duizend
Termijn
180... 365 dagen
Beoordeel
2,00...6,00 %
Hoeveelheid
250 duizend
Termijn
90... 547 dagen
Beoordeel
1,00...6,00 %
Hoeveelheid
50 duizend
Termijn
30... 365 dagen
Beoordeel
4,00...6,00 %
Hoeveelheid
50 duizend
Termijn
90... 180 dagen
Beoordeel
4,00...6,00 %
Hoeveelheid
1,5 duizend
Termijn
30... 62 dagen
Beoordeel
6,00...13,99 %
Hoeveelheid
50 duizend
Termijn
1440... 2850 dagen
Beoordeel
8,70...11,90 %

Hoe zit een minilening in elkaar?

Een zogenaamd flitskrediet is de ideale manier om snel uit de brand geholpen te zijn. Dus heb je even snel net dat beetje extra financiële stootkracht nodig? Dan is een kleine lening op afbetaling misschien wel precies wat jij zoekt. Het makkelijke hieraan is dat je deze meestal snel kunt regelen waardoor je niet op je geld hoeft te gaan zitten wachten.

Vervolgens kun je met de hulp van een soort voorschot dus al snel het bedrag gebruiken. Uiteraard is de rente over het algemeen wat hoger dan bij andere soorten van dit product. Maar dit is best wel logisch, omdat het om kleinere bedragen gaat die vaak snel geleverd moeten worden. Ook worden er veelal uitzonderingen gemaakt voor mensen die anders niet zo snel een minilening of gewone lening kunnen krijgen.

Waarom een minilening aanvragen?

Er zijn legio redenen om ervoor te kiezen flitskrediet aan te vragen. Zo wordt de gemiddelde minilening direct gestort waardoor degene die het afsluit gelijk aan de slag kan gaan met het geld. Andere pluspunten zijn da over het algemeen de voorwaarden veel meer soepel zijn dan vaak het geval is in deze branche.

Niet alleen staat een voorschot rap op je rekening, het is zelfs mogelijk voor mensen die normaal gesproken niks kunnen lenen deze af te sluiten, maar hierover later meer. Daarnaast kun je zelf vaak een bedrag kiezen wat het meeste past bij de zaken waarvoor jij snel een minilening nodig hebt.

De voor- en nadelen van een kleine lening

Een minilening aanvragen met spoed is niet altijd even makkelijk. Er zijn een aantal voor- en nadelen aan verbonden waardoor het soms verstandig is er goed over na te denken of je dit al dan niet moet willen. Heb je echter op korte termijn hulp nodig dan is dit veelal je beste optie. Zo kun je de ene regeling vergelijken met de andere om te zien welke het beste bij jouw past. Al zijn er altijd een paar algemene plus- en minpunten die gelden. Hieronder zie je ze:

Lening aanvragen terwijl je een uitkering krijgt

Is een betalingsregeling wanneer je geen werk hebt ook mogelijk en zo ja, hoe gaat dit dan? In de meeste leenvormen is het namelijk niet echt mogelijk om dit te doen. De verstrekker van de lening zal op zijn minst om een inkomen vragen wat je moet kunnen overleggen. Maar een minilening aanvragen zonder loonstrook kan vaak wel. Dit omdat het om een kleiner bedrag gaat met hele andere voorwaarden dan bijvoorbeeld een doorlopend krediet of zakelijke lening.

Hoeveel kan een minilening kosten

Afhankelijk van de hoogte van het geleende bedrag zul je de kosten kunnen berekenen. Vaak kun je een minilening afsluiten tegen een bepaalde rente. Deze rente is voor een bepaald percentage over het geleende bedrag, wat vaak bij deze vorm van lenen wel meer is dan bij andere voorbeelden.

Om een duidelijk idee te krijgen van de rente, de kosten en het bedrag kun je de tabel hieronder bekijken. We maken gelijk een onderscheid tussen een leenbedrag met en zonder garantsteller:

Wanneer je zelf garantstelling regelt Wanneer je garantstelling laat regelen
Leenbedrag: 1000 euro Leenbedrag: 1000 euro
Rentekosten (13.99% JKP): 15,02 euro Rentekosten (13.99% JKP): 15,02 euro
Kosten garantstelling: 0 euro Voorbeeld kosten garantsteller: 400 euro
Totaal terug te betalen: 1015,02 euro Totaal terug te betalen: 1415,02 euro

Over de rentekosten

Een voorschotje zonder baan kan dus wel maar zal wel in verhouding meer geld kosten. Zo begint de rente van de meeste aanbieders van minileningen zonder papierwerk net onder de 15%. Hoe hoog het bedrag dan precies is hangt af van de aflossingsperiode.

Wat is handig qua looptijd?

De juiste looptijd hangt van een aantal zaken af. De meeste bedrijven bieden deze aan voor 45 of 60 dagen. Het is dus de bedoeling dat een minilening zonder papieren vrij snel moet worden terugbetaald. Om niet in de problemen te komen kun je er dus ook het beste voor zorgen dat je zeker weet dat je deze in rap tempo weer af zult kunnen lossen.

Hoe moet je voldoen?

Er zijn vele voordelen te benoemen voor een snel krediet ten opzichte van andere soorten van dit product. Zo is het snel geregeld en heb je er weinig informatie voor nodig om te overleggen. Een kleine lening zonder BKR behoort tot de mogelijkheden net als een voorschot met korte looptijd aanvragen. Doordat de voorwaarden zo flexibel zijn, betaal je wel meer rente en zul je zo snel mogelijk moeten afbetalen.

Wanneer je echter snel een klein bedrag nodig hebt om iets van te betalen is dit zeker een uitkomst. Het maakt het makkelijker om een klein financieel probleempje even snel op te lossen. Zo is een minilening als student altijd handig. Het zal deze je net even uit de brand kunnen helpen. Maar als particulier doet dat zeker ook.

Voorwaarden die gelden bij de aanvraag

Zoals gezegd zijn er dus niet bijzonder veel voorwaarden om rekening mee te houden. Toch zijn er wel een paar die hoe dan ook vast staan. Zo is een minilening vanaf 18 jaar vaak pas af te sluiten, en in sommige gevallen vanaf 21 jaar. De maximumleeftijd ligt veelal of op 69 jaar of 75 jaar. De exacte voorwaarden hangen daarbij af van de aanbieder en soms ook van het bedrag wat in totaal geleend zal worden.

Is een minilening zonder BKR toetsing mogelijk?

De aanvraag van een minilening zonder BKR maakt alles wel wat moeilijker. Net als dat een kleine lening zonder loonstrook ook moeilijk te verkrijgen is. Je zult minder aanbieders hebben om uit te kiezen en vaak maar een kleiner bedrag kunnen lenen. Voor de meeste andere soorten leningen zijn er helemaal geen mogelijkheden.

Het BKR register

Een minikrediet zonder BKR toetsing aanvragen is moeilijk omdat het BKR een register is waar veel financiële dienstverleners naar kijken. Sta je hierin geregistreerd, dan betekent dit dat je in het verleden dingen niet op tijd hebt weten af te lossen of schulden hebt gehad. Voor veel partijen is dit reden genoeg om niet met je in zee te gaan of strengere voorwaarden te stellen.

Wordt er altijd gecheckt of je een BKR registratie hebt?

Normaal gesproken zal men altijd het BKR register checken voor het verstrekken van een lening. Een minilening aanvragen zonder BKR is daardoor niet gelijk overal onmogelijk maar bij een hoop instanties wel. Je opties worden hierdoor dus een stuk beperkter. Gelukkig voor jou, noemen we hieronder een aantal aanbieders. Hier kun je op zeer korte termijn een afbetalingsregeling afsluiten. Door deze te gebruiken maakt het dus niet uit of je wel of niet geregistreerd staat. Dit is juist waarom de kleine lening vaak voor zoveel mensen een interessante optie is. Er zijn namelijk heel wat minder strenge voorwaarden aan verbonden dan bij de meeste andere leenvormen.

Kan een minilening met geen BKR controle afgesloten worden?

Een overeenkomst afsluiten terwijl je geregistreerd staat is zeker mogelijk. Mocht je dus geregistreerd staan dan kan dit je enorm helpen. Soms zijn er wel wat strengere voorwaarden wat betreft het maximale leenbedrag, maar dit zul je daarom op de koop toe moeten nemen. Vaak is een kleine lening aanvragen zonder BKR toetsing toch echt een uitkomst voor velen. Al kan een krediet met BKR toetsing indien je deze niet hebt natuurlijk ook altijd afgesloten worden.

Een minilening zonder loonstrook verkrijgen

Wat als je nu net even tussen twee banen in zit en iets extra nodig hebt? Niet getreurd, ook dan zijn er allerlei opties voor je! Zo kun je zelfs een minilening zonder BKR toetsing en loonstrook aanvragen. Dus wanneer je geen baan hebt, of een laag inkomen kan dit vaak net zo goed. Wel willen sommige aanbieders alleen een lening verstrekken als je een bepaald inkomen per maand hebt, ook als dit laag is. Check dus goed de voorwaarden voordat je een lening af gaat sluiten.

Er zijn genoeg providers te vinden die niet om een inkomen vragen. Daarom is het soms zo handig om deze mogelijkheid te overwegen. Het kost nauwelijks tijd en toch staat het geld binnen no-time op je rekening. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen, maar het feit dat een minilening zonder documenten eigenlijk al kan worden afgesloten maakt het voor veel mensen stukken toegankelijker.

Wat als je geen vast inkomen hebt?

Zonder vast inkomen hoef je niet gelijk te treuren. De meeste aanbieders van kleine leningen bieden voldoende opties voor klanten met lagere inkomens. Een minilening aanvragen zonder papieren of met een uitkering zijn tevens opties, al heb je er nog veel meer. Een hoop mensen die normaal gesproken niet voor bepaalde leningen in aanmerking komen doen dat nu dus wel.

Zonder vast inkomen kun je altijd nog even een offerte opvragen om te kijken hoe ver je kunt komen. Het bedrag wat je kunt lenen ligt misschien wat lager. Als je wel alle papieren hebt en geen uitkering is dit over het algemeen geen probleem. Omdat het voor de meeste mensen toch om een klein voorschot gaat, waarmee ze snel wat af willen betalen. Zo is voor snel geld lenen de minilening de ideale uitkomst.

Vaak hoef je alleen maar in Nederland woonachtig te zijn. Beschik je vervolgens ook over een paspoort en Nederlandse bankrekening dan is het in principe zo geregeld. Een kleine lening met spoed regelen doe je vervolgens snel. Wel moet je kunnen voldoen aan de voorwaarden qua leeftijd en heb je in sommige gevallen een garantsteller nodig. Een minilening aanvragen met BKR maakt dit wel iets moeilijker, maar ook dit is zeker te doen.

Kleine lening afsluiten zonder papierwerk

Wil je een spoed minilening zonder papieren afsluiten dan is een kleine lening of flitslening vaak een goede solutie. Hiermee kun je weer even vooruit en je hoeft niet aan al te veel voorwaarden te voldoen, makkelijk voor alle partijen dus. Soms kun je wel per overeenkomst 1000 euro lenen. In bepaalde gevallen loopt dit zelfs op tot 1500 euro. Menig lening kun je aanvragen zonder aan veel voorwaarden te hoeven voldoen. Dit scheelt weer allerlei papierwerk. We gaan ons nu op deze leenvormen richten.

Je kunt heel eenvoudig online een lening aanvragen. Hier is geen papierwerk meer voor vereist. Alles wat benodigd is zijn een aantal gegevens, maar deze kun je zo digitaal opsturen. Het gaat dan vaak om gegevens als een legitimatiebewijs en bankgegevens. Zo kan vrijwel onmiddellijk een flitskrediet, met of zonder aanvullende papieren afsluiten, in enkele stappen geregeld zijn. Bovendien staat menig kleine lening binnen 10 minuten op je rekening. Zo werkt dit dus snel en doeltreffend.

Overzicht van minilening aanbieders

Als je eenmaal zover bent dat je zeker weet een lening af te willen gaan sluiten is het tijd voor de volgende stappen. Zoals het bekijken van verschillende minilening zonder BKR aanbieders. Al kun je, mocht dit geen probleem voor je zijn, omdat je geen registratie hebt, ook gewoon alle aanbieders vergelijken. Om je op weg te helpen hebben we hier alvast een paar van de meest bekende aanbieders van kleine leningen voor je op een rij gezet. Je ziet gelijk wat de voorwaarden zijn en welke voor- en nadelen er eventueel verbonden zijn aan het aangaan van een lening met deze partijen. Vaak staat een bedrag nog op dezelfde dag op de rekening.

Ferratum

Een bekende naam als het om het aanbieden van snelle kredieten gaat is Ferratum. De meeste mensen die recentelijk een dergelijke lening afgesloten hebben kennen deze naam daarom ongetwijfeld. Voor een mogelijkheid die makkelijk is kun je hier dan ook prima terecht als klant. Wel zijn er een aantal dingen handig om te weten. Zo kun je bij Ferratum een bedrag lenen tussen de 100 en 1500 euro. Een minilening aanvragen vanaf 18 jaar kan hier helaas niet, want de minimumleeftijd is 21 jaar. Een overeenkomst zonder BKR toetsing is ook geen probleem. De aanvraag wordt binnen 5 minuten geregeld en dan kan het geld al binnen 24 uur op je rekening binnenkomen. De rente is hier 13,99%.

Saldodipje

Ook Saldodipje is een naam die de meeste afsluiters van kleine leningen bekend voor zal komen. Samen met Ferratum is dit momenteel dan ook de grootste aanbieder voor dergelijke leenvormen. Een kleine lening voor 50 euro kun je hier niet krijgen want het minimale bedrag is 100 euro met een maximum van 1500 euro. De rente bedraagt ook hier 13,99%. Een minilening met negatieve BKR is hier geen enkel probleem. Deze kan razendsnel aangevraagd worden waardoor het mogelijk is bij deze vrijwel direct of in ieder geval binnen 24 uur geld gestort te krijgen. De minimumleeftijd om te kunnen lenen is 21 jaar oud.

Loandome

Een tijd geleden waren kredieten van andere bedrijven altijd populair. Deze kunnen vandaag de dag echter niet meer worden afgesloten. De AFM is veel strenger toezicht gaan houden op de verstrekkers van dit soort kredieten. Of het nu een minilening met BKR of zonder betreft, vaak waren de rentes veel te hoog. Als gevolg is het niet zo dat er helemaal geen kleine leningen meer af te sluiten zijn, maar er is wel veel strenger toezicht opgekomen. Daardoor zijn veel aanbieders die deze check niet uitvoeren gestopt met het verstrekken van deze leenvorm.

Uiteindelijk is dit natuurlijk alleen maar goed nieuws. Het betekent namelijk dat klanten die dergelijke leningen afsluiten beter beschermd worden tegen het afsluiten van leningen met te hoge rentes en absurde looptijden. Wat de beste regeling is om af te sluiten valt dan ook moeilijk te zeggen. Feit is echter wel dat met de invoering van alle nieuwe regels het een stuk veiliger is geworden een lening als deze af te sluiten. Ondanks dat een minilening zonder papieren en BKR nog wel de nodige risico's met zich mee kan brengen is er al meer duidelijkheid dan voorheen.

Goede alternatieven voor een minilening online

Wanneer je alle opties hebt overwogen kan het zijn dat je al weet dat je graag verder wilt gaan in het proces. Neem wel alle stappen bewust door. Het is echter niet altijd even makkelijk om de stap ook daadwerkelijk te zetten, want je zult met veel dingen rekening moeten houden. Niet op de laatste plaats is het enorm belangrijk dat het geleende bedrag op tijd terug betaald kan worden, zodat je hiermee niet in de problemen gaat komen. Dit is namelijk het laatste wat je natuurlijk wilt hebben.

Met deze informatie in het achterhoofd is het interessant om te kijken naar alternatieven voor een betalingsregeling indien je bij de BKR geregistreerd staat. Door deze te overwegen kun je namelijk voor een andere optie gaan als deze beter past bij wat je nodig hebt Gelukkig is de laatste jaren deze markt al een stuk veiliger gemaakt voor de consument. Een aantal regels zijn aangepast waardoor klanten minder snel het risico lopen dat ze een minilening zonder BKR toetsing en loonstrook aangaan zonder deze vervolgens terug te kunnen betalen. Het doel is uiteindelijk dat iemand snel kan worden geholpen om een probleem op te lossen en dit wil niemand natuurlijk voorbijstreven.

Maar wat voor opties zijn er, wanneer je echt geen krediet binnen 10 minuten op je rekening wilt hebben. Maar juist voor een andere keuze wilt gaan? Ook met een BKR registratie of wanneer je geen vast of hoog genoeg inkomen hebt? De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de mogelijkheden vaak beperkt zijn voor dergelijke gevallen. Zeker wanneer je de minilening zonder BKR toetsing aanbieders niet wilt gebruiken blijft er weinig over. De beste optie is dan om op zoek te gaan naar kennissen of familieleden die je zonder problemen een bepaald bedrag kunnen lenen om je op korte termijn te helpen.

Veelgestelde vragen

📌 Hoe hoog zijn de kosten voor een minilening in Nederland?

De uiteindelijke kosten die je betaald voor een snelle lening aanvragen hangen van een aantal zaken af. Bijvoorbeeld bij welke aanbieder je dit doet, wat de looptijd is van de lening en de exacte hoogte van het geleende bedrag.

📌 Welke vereisten zijn bij een minilening afsluiten van toepassing?

Bij de meest flitskredieten geldt als eerste een minimum leeftijd. Mocht je hier niet aan voldoen dan kun je het dus sowieso vergeten. Andere voorwaarden zijn een minimaal netto inkomen, wat kan verschillen afhankelijk van welke aanbieders het voorschot verstrekken. Er zijn soms ook minilening zonder loonstrook aanbieders, maar hier zullen andere voorwaarden gelden.

📌 Welke minimum- en maximum leeftijd geldt bij klein bedrag lenen?

Wil je een kleine lening aangaan dan zul je aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Het hebben van de vereiste minimumleeftijd is er daar een van. Het valt op dat deze bij de meeste instanties die deze dienst aanbieden op 21 jaar ligt, al kan men soms ook al een minilening vanaf 18 jaar aanvragen.

Stel nu je wilt een zo snel mogelijk iets afsluiten maar bent al op leeftijd, gelden er dan nog regels? Jazeker, het is net als bij de minimum leeftijd bij de meeste verstrekkers het geval dat er ook een maximaal leeftijd staat. De meeste minilening aanbieders in Nederland hanteren hiervoor 69 jaar als maximum leeftijd, als zien we soms ook dat de maximale leeftijd op 75 jaar ligt.

📌 Kan ik meerdere leningen tegelijk afsluiten?

In principe is het mogelijk dit te doen, maar je maakt het jezelf hier wel moeilijker mee. Soms heeft een mini lening als looptijd 3 maanden wat al erg kort is. Als je dan ook nog eens meerdere leningen door elkaar af gaat sluiten of tegelijkertijd, kan het lastig worden om alles op tijd terug te betalen. Meerdere tegelijk afsluiten kan dus normaal gesproken wel, maar echt raadzaam is het niet.

📌 Is een minikrediet aanvragen in het weekend mogelijk?

Een klein krediet afsluiten is zeker ook in het weekend mogelijk. Het enige nadeel is dat het iets langer kan duren voordat jouw aanvragen verwerkt wordt, maar vaak is het geen probleem. Net als een minilening vergelijken doe je ook het aanvragen online. Zo kun je vaak gelijk zien dit lukt waarna het geld snel gestort zal worden.

📌 Moet ik een flitskrediet terugbetalen?

Een kleine lening voor 1000 euro afsluiten is vaak zo geregeld. Het kost maar weinig tijd om alles in te vullen je voor je het weet staat een som al overgemaakt op je rekening. Of anders wel de dag erna. Het grote voordeel hiervan is dat alles dus enorm snel geregeld wordt. Maar natuurlijk zit daar ook een nadeel aan. Dit zijn vooral de hogere rentes maar ook de kortere looptijden. Een kleine lening afsluiten gaat makkelijker maar deze dient ook snel weer afbetaald te zijn.

📌 Hoe moet ik een minilening in termijnen terugbetalen?

Het is eigenlijk vrij simpel. Kies je voor geld lenen een minilening dan wordt er een looptijd afgesproken. Afhankelijk van de aanbieder zal deze kunnen verschillen. Soms is het 30 dagen, voor andere gevallen eerder 45 dagen of 60 dagen. Dit hangt soms ook van het bedrag af. Sommige kredieten beginnen bij 100 euro, andere voorwaarden kunnen stellen dat dit 1000 euro is.